آزمایش آسفالت

آزمایش بر روی مصالح آسفالت و کنترل کیفی این محصول مهم که به عنوان رویه راه یکی از مهمترین ارکان در بهره برداری اسفالت میباشد، که از طریق کنترل پارامترهای مختلف آسفالت کارفرمایان میتوانند عمر و بهره برداری از آن را بالا برده و هزینه های تعمیر و بازسازی جاده های شهری و بین شهری را کاهش دهند.

آزمایش آسفالت

جهت تعیین پارامترهای مهم آسفالت ساخته شده از جمله دانه بندی مصالح ، درصد قیر ، نوع قیر به کار رفته در آسفالت و غیره می توان از آزمایش های تجزیه آسفالت استفاده نمود. تفکیک قیر و مصالح سنگی از یکدیگر در مخلوط آسفالت را تجزیه آسفالت می گویند. بنابراین آزمایش تجزیه آسفالت ، ابزار مناسبی برای کنترل کار پیمانکاران خواهد بود و می تواند صدق کار آنان را به محک بگذارد.
برای انجام این آزمایش، ابتدا نیازمند نمونه برداری از آسفالت می باشیم. بسته به آسفالت که کوبیده شده باشد یا خیر، نمونه گیری متفاوت خواهد بود. نمونه گیری باید بر پایه علوم آماری صورت پذیرد تا نمونه گرفته شده بتواند به درستی بیانگر کیفیت کل آسفالت باشد. اگر آسفالت هنوز کوبیده نشده باشد و تولید زیاد باشد، از هر سیصد تن یک نمونه اخذ می شود ؛ که این نمونه ها به صورت کاملا اتفاقی از کامیون حامل آسفالت گرفته می شود. در صورتی که آسفالت کوبیده شده باشد معمولا به ازای هر سیصد تن یک نمونه کافی است که با دستگاه مغزه گیری به طور تصادفی بدست خواهند آمد.
آزمایش مارشال
سه نمونه از آسفالت گرم شده در اون که دمای آن بالای 100 درجه است بر می داریم و درون قالب مارشال ریخته برای اسفالت توپکا و بیندر 75 ضربه و ماسه اسفالتی 50ضربه به صورت پشت رو و تمام این ضربات بستگی به نوع راه و میزان ترافیک دارد که در نشریه 234 به طور کامل توضیح داده است. پس از حالت گرفتن نمونه مارشال را از قالب خارج کرده و 24 ساعت بعد آن را درون حمام بن ماری قرار می دهیم به مدت 30 دقیقه در دمای 60 درجه که شبیه ساز اسفالت در هوای گرم و تابستان شود . سپس نمونه هارا از آب خارج کرده و تحت فشار قرار می دهیم تا استحکام نمونه آسفالت را بدست آید

نیکان تدبیر

سینی قیر

کاربرد این سینی جهت تعیین مقدار قیر پاشیده شده روی سطح جاده ، در واحد مساحت متر مربع می باشد .
جنس سینی گالوانیزه
در هنگام انجام پروژه های راهسازی و سایر پروژه های مورد نیاز از این آزمایش استفاده می شو که بسیار پرکاربرد است به عنوان مثال برای اسفالت کردن یک مسیر باتوجه به نوع مسیر و نوع خاک مقدار قیرپاشیده شده توسط قیرپاش مشخص می گردد.دستور کار برای آسفالت یک مسیر که بستر ان خاک است فرض میکنیم که 1500گرم در هر متر مربع است .
این ازمایش میزان قیر پاشیده شده توسط قیرپاش را بدست می اورد و کم یا زیاد بود قیر در هر متر مربع را محاسبه میکند.
نیکان تدبیر

کرگیری یا مغزه گیری از آسفالت

کرگیری به عملیات ایجاد یک حفره یا خارج کردن قسمتی از بتن به شکل استوانه‌ ای گفته می شود. کرگیری یا مغزه‌گیری از بتن مسلح با تجهیزات تخصصی پیشرفته و بسته به نیازهای متفاوت، کاربردی روز افزودن در پروژه های عمرانی دارد. مغزه‌های بدست آمده از کرگیری بتن در انجام آزمایش مقاومت فشاری، مقاومت خمشی، مقاومت کششی، نفوذ یون کلر، تعیین عمق کربناسیون و … بکار می‌روند.
از دستگاه کرگیری می‌توان برای ایجاد بازشوها، ایجاد محل عبور لوله از دیوارها و سایر اعضای بتنی سازه، ایجاد محل انکربولت‌ها و کاشت بولت و میلگرد و همچنین تعییت ضخامت آسفالت ریخته شده در پروژه های پخش آسفالت استفاده نمود. از مزایای دستگاه کرگیری دقت بالای اجرا، زوایه حفاری و امکان اجرا با قطر های مختلف است. همچنین دستگاه می‌تواند به راحتی آرماتورهای مدفون در بتن را بریده و تا عمق لازم در بتن نفوذ کند. ایجاد سوراخ در اقطار و اعماق متفاوت توسط دستگاه‌های گردبر الماسه(کرگیر) انجام میشود.
این سوراخ‌ها به منظور عبور كانال‌ها و لوله‌ها از داخل سازه ایجاد میشوند. در اكثر سازه‌های بتن پس از اجرا با توجه به وجود تغییرات در طراحی و معماری سازه یا تاسیسات نیاز به تخریب بخشی از بتن سخت شده و ایجاد فضای عبور این عوامل امری اجتناب ناپذیر است. ایجاد سوراخ در بتن بوسیله دستگاه‌های ضربه‌ای (پیکور) سبب ایجاد ترک‌های سراسری در بتن و در نتیجه تضعیف قسمت‌های بتنی میشود. این روش‌ به منظور ایجاد سوراخ و باز کردن بازشو استفاده از دستگاه گرد بر الماسه است.
‌موارد مهم استفاده از كرگیری جهت ایجاد سوراخ استوانه‌ای در بتن در هر قطر و عمقی برای عبور كابل‌های برق، لوله‌های آب و گاز، تأسیسات ساختمانی، نمونه گیری و… است. كرگیری جهت ایجاد سوراخ‌های استوانه‌ای در بتن مسلح، پیش ساخته، آسفالت، آجر، بلوک سیمانی، مصالح ساختی استفاده می‌شود. همچنین می‌توان در مناطقی که امکان استفاده از دیگر تجهیزات برش بتن نیست، با استفاده از كرگیری پیوسته برش مورد نظر را ایجاد نمود.
نیکان تدبیر